ПРОДУКТИ

Кое е най-важното нещо за всяка рецепта? Продуктите, разбира се!

Изборът на продукти в наши дни е много труден, поради голямото разнообразие по магазините. Сега е лесно да намерим продукти, които изобщо не са характерни за традиционната българска кухня, но все повече навлизат в нея поради достъпността си. Та кой си е представял  преди 20 години, че днес ще е напълно естествено да се готвят талиатели, фенел, киноа или елда?

И все пак е важен не само вида на продуктите, а и качеството им. Въпреки огромното многообразие на витрините става все по-трудно да се намерят продукти без изкуствени добавки – оцветители, консерванти, подсладители, ароматизанти, овкусители и още какво ли не. А много от тях доказано вредят на здравето и е добре да се ограничи консумацията им до минимум. Така че, четете внимателно етикетите! По-добре малко загуба на време в четене, отколкото загуба на здраве.

За изпълнението на всяка успешна рецепта от съществено значение може да бъде и  предварителната  обработка на продуктите. В категорията ще намерите интересни начини за обработка и приготовление на различни продукти.

На кратко

Продукти

Вижте всички съвети и рецепти

Виж всички